lørdag 26. april 2008

Loppeskatt


Noen donerer de flotteste møbel- og interiørstoffer til loppemarkedet vårt. I fjor dro jeg hjem med tre poser som er blitt blant annet til mei taier, svære puter, toalettvesker, mens noe ennå venter på å bli brukt på best mulig vis. Dette er årets skatt, minst 12 meter eksklusiv lin, silke og fløyel fra kjente produsenter som Jane Churchill og Osborne & Little. Foreløpig tenker jeg vesker, men mulighetene er mange!

tirsdag 22. april 2008

Gøy med sybok


Jeg har kjøpt Amy Karols Bend the rules sewing, og må si det er en lærerik bok for en som ikke har lært noe formelt siden ungdomsskolen. Her er hennes Pleated Beauty Bag. Stor nok til det meste, også en bærbar pc. Fløyelen jeg har sydd av er en gammel designerkåpe jeg fant på loppemarked som var for ukledelig til alminnelig bruk. Det ble mye dotter på gulvet, men jeg synes det var verdt det. Det blir nok en bag til med tiden, for dette er bursdagsgave til N.

Fordi jeg kan


Man TRENGER jo ikke å bestille stoff fra USA og sy selv for å få sengetøy til barnet. Man kan bare gå på Ikea og kjøpe noe fint og billig. Men jeg kan late som om jeg retrokul og sofistikert alt jeg vil, inni meg bor fortsatt en pastellfarget shabby chic Laura Ashley-prinsesse som av og til må få komme ut. Jeg måtte prøve noen stoffer fra www.shabbyfabrics.com, og et supersøtt sengesett var et fint prosjekt å bruke dem til. 4 yards var akkurat nok til barnedyne og pute. Det hele tok et par timer, og resultatet var litt 50-talls sommerhus, sånn som de var i mine drømmer.

Gi jentene rosa!


Datteren til en som fikk skittentøypose til jul, ble så forelsket i stoffet at hun brukte det som sjal. Nå har hun omsider fått sitt eget, ordentlige skjerf, med en liten veske til. Jeg prøver ofte å unngå rosa til Lille Lu, det blir nok av det når hun blir gammel nok til å forlange det. Men hva er egentlig galt med rosa? Det er en fin farge. Og hvem har sagt at ikke små feer i rosa tyll ikke kan klatre i trær? Eieren av skjerfet er en kløpper i trærne, prinsessefakter til tross.

lørdag 19. april 2008

Stellesett



Nok en barselgave x 2


Stelleprodukter er tingen for tiden. Her er en enkel liten mappeveske fylt med stellematte av voksduk og fleece (bare to lag for å spare plass) og en liten voksdukpose til våtservietter - som får plass i vanlig veske. Og de store, lilla knappene er vintageknapper fra Canada. Nummer en førte til bestilling på nummer to, gøy.

onsdag 16. april 2008

Rød vår


Jeg har ny, rød vårkåpe. Den ble jeg i så godt humør av at jeg måtte sy meg en matchende veske. Har brukt oppskrift fra boken "Bend the rules sewing" av Amy Karol. Vesken er ganske liten, bare 23x29 cm, men har plass til alt jeg trenger bortsett fra bok. Lille Lu synes den er så fin at jeg tror jeg må sy en til henne også.

Mei tai til Juni-pike


Denne er sydd på bestilling. Forhåpentligvis gjør den barseltiden litt lettere for eieren som venter nummer to. Ikke så jentete, men vi synes den er fin, både eier og syerske.