lørdag 26. november 2011

Den grønnkledte



For mange, mange år siden kjøpte jeg en kjole. Den var lang, smal og stroppeløs, av silke i den perfekte grønnfargen. Den var magisk. Aldri har jeg brukt så mange penger på et plagg, men aldri har jeg følt meg så vakker i en kjole.
Jeg liker å si at det var den jeg hadde på meg da jeg traff mannen min, selv om det er en sannhet med modifikasjoner. Den gangen jeg faktisk gikk på mannejakt iført den magiske kjolen endte det i tårer og telefonering fra toalettet. Aller første gang min mann la sine øyne på meg, kom jeg snublende over en rufsete terrasse, og da vi faktrisk oppdaget hverandre, sjokket jeg rundt i kasjmirgenser og shorts. Det var kvelden imellom der jeg faktisk brukte den magiske grønne for siste gang.
For det er mange år siden nå, og selv om kjolen fortsatt henger i skapet, er det like mange år siden glidelåsen gikk helt opp.
Jeg trengte en ny grønn kjole. Og siden jeg ikke lenger inviteres på ball og galla flere ganger i året, brukte jeg New Look 6643 igjen, denne gang i v-halsversjonen. Fargen er helt riktig. Men effekten er ikke like magisk, må jeg medgi. Passformen som var så perfekt på versjon nummer en og to, glapp litt med denne. Om det er v-halsen eller jeg som la til et par cm for lite, er jeg usikker på.
Men med litt fantasi kan jeg lukke øynene og føle meg magisk igjen.

søndag 6. november 2011

Hverdagslig



Stretchstoffer er ikke min styrke. Ikke å sy hverdagsklær heller. Enkle jerseytopper er ikke det vanskeligste å finne i butikkene heller. Planen med denne genseren var egentlig å gjøre noe ekstra. Men remsen med chiffon jeg bestilte matchet ikke helt, og jeg lever i tiden og forventer effektivitet. Dermed: Enkel løsning. Samme mønster som den blå høyhalsede, men med selvtegnet v-hals og belegg på baksiden. Jeg var redd v-en skulle bli for høyt oppe inntil jeg prøvde den på da stoffet var sydd sammen -- nesten for utringet. Men den funker.

Knits aren't my forte. Not sewing my own basics either. Plain and simple knit tops aren't that har to find in the shops either. My plan for this v-neck was really to embellish it, but the string of chiffon leaves I ordered didn't quite match the purple and anyway I'm big on speed and efficiency and just chose the easy way out. Same pattern as my navy blue turtleneck, self-drafted v-neck that looked too high after cutting but almost stretched into too revealing after sewing. It will do.

Mad Men mania




Jeg, som så mange, mange andre, har ønsket meg en kjole i Mad Men-stil. Første forsøk ble, hva skal vi si, ført ad omveier og en brakende katastrofe. Så fant jeg - ved en tilfeldighet - møsnteret til New Look 6643 på tilbud. Jeg tenkte det var verdt et forsøk, og ble belønnet med Swinging London-kjolen min, som riktignok var mer London enn New York anno Nittennoenogseksti. Men her - ha!
Jeg visste at gardinresten jeg kjøpte hos Kjærvik på Eiksmarka for tre år siden kunne bli til noe mer enn vesker, selv om hvitt SÅ ikke er min kjolefarge.
Syingfen av kjolen er superenkel, og utover å tilpasse for aldri så lite ekstra volum foran, er det bare klipp, klipp og sy, sy. Denne gangen har jeg også klippet til belegg til ermeåpningene for å forsterke dem og ikke minst gjøre ermhullene penere.


Doesn't everyone really want a Mad Men type dress? I did, anyway. My first try was detoured and disastrous, and I was just about to give up my adventures in shift dresses when I stumbled upon a discounted New Look 6643 and was rewarded. The blue Swinging London dress may be more London than New York, but the shape was right, and I only needed to do a plain and simple FBA for it to fit perfectly.
Time to branch out! White is really SO not my color. But I have had this drapery remnant bought from a local shop three years ago lying around, and I have had a feeling that it might make for a great dress.
I was right!
Can I get a part in Mad Men now?