søndag 23. mai 2010

Før -- og etter

På høy tid med en aldri så liten stuefornyelse. Ikke bare var det et stort hull på det ene sofaarmlenet. Jeg ble plutselig og med et brak også lei av kelim-teppet som har vært mitt trofaste teppe og aller første ordentlige interiørinnkjøp gjennom en halv generasjon. Det har vært "mitt hjem" for meg mer enn noe annet. Og teppet er fint, det, det er bare det at det er så ekstremt bestemmende for resten av stilen og fargepaletten. Det måtte rett og slett vekk. Takk, Bemz, for fine og billige nye sofatrekk, for at Ektorp-trekket også passer til min fine Fogia-sofa, og rask levering. Så til Ikea, for nytt teppe og lampeskjer. Og fargehandelen for maling. Man skulle tro det var en enkel sak å finne riktig grønnfarge. Men etter nøye vurdering av ca 30 farger....ble det likevel sjokkerende grønt ved første forsøk. Limegrønt teppe under bordet ble for sjokkerende til å ta bilde av.

Tilbake til fargehandelen. Min mann der hadde ikke oppskrift på den fargen ejg trodde ville være perfekt, så vi blandet en dæsj svart og en dæsj gult og en god del dæsjer svart til inn i resten av malingsspannet. Det ble gråere og litt mørkere enn jeg trodde det skulle bli, men riktig så riktig. Med et tykst juteteppe under, ble stuen plutseliig...NY!

I dagslys:

Og i lampelys:Siden har jeg sydd puter aplenty, trukket en puff til og er på begynnerstadiet hva angår nye trekk til de tre lenestolene langs vinduet. Det kommer!
6 kommentarer:

Ingvild sa...

Det ble virkelig kjempelekkert!!!

Klem

Ingunn sa...

Rålekkert! Jeg elsker kombinasjonen av lilla og grønt!

Sarah H sa...

Takk, og ikke sant? Lilla og grønt er fiiint.

herksmester sa...

Det gjorde seg virkelig med den fargekomboen - helt enig! Kelim-teppet er fint, men veldig dominerende. Det synes sikkert at det er OK med en pause ;)

(siemens)

citten sa...

Takk for koselig kommentar på bloggen :)

Så deilig å se stue med litt farger :) Lykke til med resten av oppussingen!

Maren Malene Gill sa...

Wow...lenge siden sist kan jeg se :) STILIG