tirsdag 13. september 2011

Swinging London og tvillingnålens glederTil tross for katastrofal svikt i dømmekraften da det gjaldt mitt forrige forsøk på en rett-opp-og-ned hylsterkjole, ga jeg ikke helt opp. Det måtte da finnes et slikt kjolemønster for meg. Det ante meg at løsningen lå i en som var sydd i ett langt stykke, med innsnitt på langs.
Tilfeldighetene ville at jeg fant akkurat det mønsteret uten å lete, i en hobbybutikk i England på ferien min. New Look 6643 heter det, og billig var det også. Kladdeforsøket med et hvitblomstrete linstoff var ikke helt heldig. Men jeg tok sjansen - og ble belønnet.
Jeg orket ikke gjøre hele puppetilpasningen på korrekt vis; derfor skar jeg ut deler av mønsteret i den størrelsen som ga meg nok centimeter akkurat der, for så legge til centimetrene jeg ikke la til i ryggen i forstykket. Følger du med? Neppe.
Uansett: Suksess.

Kjolen er sydd i marineblå babycord fra Stoff og Stil, og sirklene er applikert på. Jeg har omsider oppdaget tvillingnålens gleder, og nyter også synet av hvor pene faldestikningene blir med tvillingnål fremfor én nål.
Mens vi er inne på nåler, er min erfaring at den tynne babycorden trives best når jeg bruker ekstra skarpe microtexnåler; da blir det ikke stygge nålehull i stoffet.

Kjolen er riktignok mer Swinging London enn Mad Men, men det er fullt mulig at jeg passer bedre i Swinging London enn på Madison Avenue.
Jeg tror dette blir en av høstens favoritter.Genseren inni kjolen har jeg også sydd, i viscosejersey og med mønster fra Symagasinet. Litt mer slaskete i halsen enn jeg hadde sett for meg, men den får duge til jeg lykkes bedre.
Støvler fra Moma.

3 kommentarer:

Annwes sa...

Eg diggar denne kjolen, kjempestilig med dei rosa og oransje sirklane!!

Sarah H sa...

Takk!
Jeg også, faktisk! Fnis.

knuffel sa...

Aiai, dette var virkelig en kjole etter min smak!! Herlig! :D