søndag 10. juni 2012

Årets strandkjole

 

Jeg har tenkt på sommergarderoben siden…oktober? Men har jeg løftet en finger? Å nei. Og nå som ferien nærmer seg med stormskritt, innså jeg plutselig at den mest skrike nde mangelen i feriegarderoben var nettopp Strandkjolen. En sånn helt enkel, ujålete, ikke nødvendigvis fantastisk elegant kjole å trekke over badetøyet på vei til stranden, til lunsj, som er lett å ha på og lett å skifte under.

Siden man ikke skal tulle med det som fungerer, forsøkte jeg enda en versjon av New Look 6643 eller hva den nå heter. Dette er versjon C, og var en fest å sy med stoffet jeg fant til 40 kroner meteren i en tilbudseske hos Rainbow fashion. Ethvert trenet øye kan se at det er Heather Bailey’s Freshcut, som ikke en gang lenger produseres.  Som kjole synes jeg faktisk det gir en litt 60-talls-preppy-leker-hippie-vibb. 

Selv med glidelås og skråbånd jeg ikke brukte, kostet den meg like lite som en H&M-greie, og passer mye bedre. Sant nok har jeg hatt mer flatterende kjoler, og sant nok har jeg sydd mindre flatterende kjoler, men her er funksjon overordnet. Hvis den ser litt skjev ut, og det gjør den faktisk, er det fordi mønsteret ikke er trykket rett på stoffet. Da går det som det går. Kanskje jeg må sy en til?

1 kommentar:

pella sa...

Great choice of fabric for this dress.