torsdag 10. september 2009

Nye bøker og en hjertesak

Det er sikkert noen som leser bloggen til Amanda Soule Blake, www.soulemama.com. Hun er inderlig så det holder. På en måte som gjør meg litt irritert og som gir flere jeg kjenner vondt i mamma-ambisjonene. Hun har alltid god tid, resirkulerer nesten alt, og driver ikke bare hjemmeskole, hun bedriver faktisk såkalt "unschooling" for sine barn. Noe jeg forsåvidt har sansen for. Det er bare ikke realistisk i mitt liv.
Men av og til må man se forbi misjonæren og komme til sakens kjerne, og det er nemlig jobben hun gjør for å fylle hverdagen og familien sin med kreativitet.
Det er så lett å la være. Og fordi jeg ser hva det å være kreativ gjør med meg, og hvor mye jeg egentlig savnet tegning, maling, fantasifull skriving og håndarbeid i de mange årene jeg ikke tok meg tid til det, er det noe jeg virkelig har lyst til å gi videre. Sånn sett er disse to bøkene til stor insiprasjon.
I det siste har jeg vært litt bevisst på at jeg og Lu heller setter oss ned med maling, tegning eller modell-leire enn å skru på barnetv. Og vi har det så fint! Leking kan bli kjedelig, men å gjøre sånne ting sammen med henne gjør faktisk meg lykkelig og kreativ også.
Og det aller søteste: Hvis vi glemmer å rydde bort det vi har holdt på med, skjer det at jeg noen timer senere finner kunstverk signert andre av husets beboere. Kreativitet er en god ting.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Så flinke dere er. Skjønne Lu som har blitt så stor.

Klem Christine barselvenninne

Husfruen sa...

De fineste dagene er de kreative:)