lørdag 23. mai 2009

Jeg er ikke størrelse 50. Ikke engang 46


Som sagt, jeg er i en god stim. Og alene hjemme, uten annet å gjøre enn å se om jeg klarer å fullføre Sykroken-utfordringen om å sy en sommergarderobe på fem plagg før 1. juli.
Siden jeg egentlig ikke er så glad i blått, og bruker lite av det, var jeg helt nødt til å lage en topp som matchet det hvite og blå sommerskjørtet jeg sydde i vinter. På Stoff og Stil fant jeg en rest mørkeblå bomullsjersey til 29.90. Perfekt for utprøving.
Jeg bestemte meg for å lage en enkel basisgenser med mønster fra Alt om Håndarbeide.
Men akk! Dette med størrelser er et mysterium for meg. Ifølge måltabellen sprenger jeg de fleste skalaer for normal størrelse. Men jeg er ikke så stor når det kommer til stykket.
Her klippet jeg til i størrelse 46. Og det ble bare stort og posete. Jeg måtte ta inn rundt 12 cm, og ennå er den i største laget. For at det hele skulle se hakket mer elegant ut, sydde jeg et stykke av det smårutetede skråbåndet fra Frankrike i underkant av bysten. Da ble det mye finere.
Det var mer stoff igjen, så jeg forsøkte meg på en enkel stroppetopp med blonde fra samme blad. Denne gangen klippet jeg til for str 44. Likevel måtte jeg ta inn flerfoldige centimetre i hele siden for at det ikke bare skulle henge og slenge. Den ferdige toppen er mer som en 40 ifølge mønsteret.
Nuvel.
Dette har jeg lært:
1)Størrelser er en mystisk ting, og jeg er mindre i praksis enn i teorien.
2) Å sy i jersey -- dette er de første jerseyplaggene mine.
3) Det lønner seg virkelig å være nøye i forarbeidet. Jeg forsøker virkelig å forbedre meg. Og jeg ser resulater.

2 kommentarer:

Therese sa...

Wow, du er igang igjen jo! Nå har jeg ikke kikket innom på lenge fordi jeg ble litt lei av å lese om kleshengerkalenderen deres til slutt. Og så kikket jeg innom nå og ser at du i aller høyeste grad produserer foran symaskina. Så gøy!! Håper alt er bra med dere, long time osv. Klem!

Sarah H sa...

Nei, det gikk litt trått der en stund. Hovedgrunnen var som sagt tekniske problemer, men symaskinen fikk også hvile ganske mye noen måneder.