lørdag 30. april 2011

Den lille sorteDen lille sorte. Den perfekte kjolen. Den myke, men likevel elegante kjolen, som alltid er god å ha på og som alltid ser bra ut, enten det er på jobb, café, ferie eller fest.
Jeg hadde sluppet opp for dem. De jeg hadde var utslitt, uformelige, for små her, men for store der. Og alt butikkene hadde var forbanna marineblått denne sesongen.

Det tar tid å sy, men det tar jammen tid å finne en perfekt kjole i butikken også.

Men Houston, we have a dress!

Svaret på alle mine svart-kjole-drømmer ligger i Vogue 1027. 160 kroner. Tre meter svart viscosejersey til 270 kroner. En god fridag.

Å klippe til, og ikke minst tenke ut hvordan jeg skulle løse bysteproblemet tok nesten like lang tid som selve syingen. Den var unnagjort på drøye tre timer.

Jeg hadde opprinnelig tenkt å være ordentlig skikkelig og endelig finne ut hvordan jeg gjør en såkalt Full Bust Alteration -- en endring av mønsteret som tar høyde for romslig byste uten å forstørre alt.
Men jeg ble helt svimmel av alle mønsterbitene som skulle klippes og strekkes og flyttes hit og dit og ga opp. Isteden tegnet jeg et ekstra forstykke som jeg la over det andre litt paralellfoskjøvet og tegnet på den måten inn en ekstra fold og ga forstykket litt ekstra lengde. Det funket som snus, og det er lenge siden jeg har hatt en liten, svart kjole som har sittet så perfekt. Om noen gang.

Heldigvis behøver det ikke bli like lenge til neste gang. For denne blir det fler av!

3 kommentarer:

Therese sa...

Du slutter aldri å imponere du!
Kjolen var lekker og det var jammen du også! :)

Klem

Maren sa...

Den måten du har gjort alteration på bryst stykket er langt fra galt. Sånn kunne jeg også fint funnet på å gjøre det (om du ikke hadde gjort det for meg) Jeg synes ikke du har jukset. Tvert imot.

Dyktige du :D

Anonym sa...

wow denne var nydelig!

Ingerid